Recepty z cukety » Grilovaná cuketa

Grilovaná cuketa, nazývaná aj letná tekvica alebo cukina, je lacná a chutná príloha napr. k steakom alebo ňou možno nahradiť pečivo podávané na grilovačke ku klobásam. Skúste tento jednoduchý recept. Grilovanie, ktoré zvládne každý.

Ingrediencie

  • cuketa
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie
  • bylinky (bazalka, oregano a i.)

Postup
Cuketu poriadne umyjeme a nakrájame na rovnako hrubé krúžky hrubé približne 1 cm.
Dáme do misky, pridáme olej a bylinky a okoreníme a osolíme podľa chuti.
Necháme odstáť 1 hodinu.

Takto pripravenú cuketu môžeme grilovať na grile, aj elektrickom, alebo v kuchyni na panvici. Gril alebo panvicu si necháme poriadne rozohriať a potom poukladáme kolieska cukety. Niekoľkokrát ich obrátime, hotové sú, keď je ich povrch miestami zlatohnedý. Vnútri sú šťavnaté a chrumkavé.

Dobrú chuť!

Ďalšie recepty ako pripraviť grilovanú cuketu: