Recepty z cukety » Zapekaná cuketa

Zapekaná cuketa (cukina) je chutné bezmäsité ľahšie jedlo. Na prípravu tohto pokrmu sa veľmi hodí smotanový základ, ktorý je určený práve na zapekanie, ale môžete použiť aj smotanu na varenie. Fantázii sa medze nekladú a okrem uvedených korenín možno pridať aj iné podľa vlastnej chuti.

Ingrediencie

  • 1 cuketa
  • zemiaky
  • smotana na varenie (smotanový základ do pokrmov)
  • 1 vajíčko
  • soľ
  • strúhaný syr
  • čierne korenie
  • mletý muškátový oriešok

Postup

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na koliečka a dáme variť v osolenej vode. Varíme ich nie úplne do mäkka, pretože ich budeme ešte zapekať. Cukinu poriadne umyjeme, šúpať ju netreba, a nakrájame na kolieska. Do misky si rozbijeme vajce, osolíme, okoreníme a rozmiešame. K vajíčku pridáme smotanu a trošičku muškátového orieška a dobre premiešame. Do zapekacej misy poukladáme cuketu a zemiaky a prelejeme vajíčkovo-smotanovou zmesou. Rúru si dáme vyhriať na 180 °C. Jedlo pečieme 45 min, potom vytiahneme a posypeme nahrubo nastrúhaným syrom a dáme ešte zapiecť, aby sa syr roztiekol a vrch pokrmu sa zapiekol do zlatista.

Dobrú chuť!